a hópihék varázsa

2008.12.25. 16:46

Ezt a kis szösszenetet még régebben írtam,és időnként újra előveszem,gondoltam most megosztom a netezők népes táborával:)

Késő van, csak egy-két sötét árny járkál az utcán. Épp megyek hazafelé. Sűrű, nagy, puha pelyhekben esik a hó, amitől alig látok, de nem is zavar. A hópihék függönye, és a vastag fehér takaró elfedi ilyenkor a valóság ronda apróságait. A koszos utcákat, a befejezetlen dolgokat, a rohanást, a megtört és belefáradt embereket. Olyan az idő, hogy még a kocsik sem járnak. Csend van. Jól érzem magam. Már nem is sietek haza, inkább a Dobó tér felé veszem az utam. Az egész teret is beborítja a fehér. Hirtelen mintha kifújta volna belőlem a szél mindazt a rosszat, amit már régóta éreztem. A dühöt, az agressziót, a nyomást, a magányt, a kedvtelenséget, a fáradtságot. Ebben a percben nem érdekel semmi, nem gondolok semmire, és nem foglalkozok semmivel. Csak élvezem, a pillanatot. Az utca lámpái által megvilágított várat, templomot, a teret, a hó ropogását a talpam alatt, azt, hogy a pihék milyen gyorsan eltüntetik a lábnyomaimat, igen még a hideget is. Leveszem a kapucnimat, lecsukom a szemem, felnézek és hagyom, hogy arcomra essen a hó. Már kb. fél órája állok itt egy helyben. A hajam már teljesen átázott, az arcomra szó szerint ráfagyott a mosoly, a lábaimat már nem is érzem. Mégis jó itt állni, kicsit újra gyereknek lenni, és feltöltődni, erőt meríteni valami olyan egyszerűből, mint a hópihék. Jó kedvem van, és eljátszom azt, amit gyerekként mindig szerettem. Kinyújtom a nyelvem és várom, hogy ráessen egy pihe, és abban a pillanatban el is olvadjon rajta. Körbenézek még utoljára a téren. Felteszem a kapucnimat és mint egy sötét árny újra eltűnök én is, akárcsak a lábnyomaim.

A bejegyzés trackback címe:

https://matskasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr96841403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása