pálya szélén II.

2009.05.25. 03:53

Az előző részben a kedves környezetet szennyező emberkék lelki világát és motivációját boncolgattam. Sajnos az avatott rallyongók tudják, h a pálya mellett nem csak ők ronthatják és rontják az összhatást. Van egy másik, szintén nagyon kellemetlen tényező, melynek megnyilvánulási formája igen sokféle lehet, ez pedig nem más mint a gyors részegedés.

Sajnos legtöbbünknek már volt szerencséje ahhoz, hogy úgy próbáljon meg rallyt nézni, és élvezni, h tőle nem messze, általában látó és halló távolságban legyen legalább egy matt részeg emberke. Ők az ön- és közveszélyes viselkedés félreértett hősei, hisz csak arra szeretnék felhívni a figyelmet, h mit nem szabad csinálni, csak rossz a módszerük. Általában két típusba sorolhatóak, az egyik a fűben békésen szunyókáló, a másik meg az út közepén tántorogva seggét rázó. Egyik sem üdító jelenség de kezdjük az álomszuszékokkal. Mint azt mindenki tudja az alkoholnak kis mennyiségben hangulat javító, felemelő, bátorító hatása van, sok mennyiségben pedig könnyen kihozhatja az emberből az állatot, vagy épp teljesen lehangol, punnyadtá, bágyadtá tesz. Ha pedig az emberfia fáradt mit csinál? Lefekszik. Hova? Ahova éppen jól esik. Alapjáraton ezzel nincs is baj, a gond ott kezdődik, h a rallyban sokszor láttuk már amint egy versenyautó jól ismert fizikai törvényeket dönt le oly módon, h a fehér köpenyes tudósok lányos zavarukban még gondolkodni is elfelejtenének. A másik, h csukott szemmel szerintem relatív nehéz rallyt nézni, de legalábbis az autók közel sem olyan színesek, mint mondjuk nyitott szemmel. Az alvásnak önmagában pedig az is nagy hátránya, h az ember reakció ideje eléggé megnő, így igencsak kellemetlen élményben lehet része. Hisz sem az nem  jelent túl sok jót, ha átrobog rajtunk egy WRC, sem az, ha  felébredvén a széldévő másik oldaláról egy nagyon meglepett pilóta pislog ránk vissza. Ekkor értelemszerűen nagy szarban vagyunk, mert egy autó alatt fekszünk, és nem túl valószínű, h lesz alkalmunk erről beszámolni az unokáknak. De a család többi tagjának nem kell izgulnia, hiszen megnézheti a friss felvételeket a magyar média csúcsának csúfolt retek klubon vagy épp a szintén igen színvonalas TV2-őn. (Apropó, a TV2-re nem tud valaki valami frappáns nevet, mert a retek klub mellett ez olyan kis snassz)

A részeg ember másik, talán zavaróbb típusa, pedig általában igen mozgékony, kommunikatív, de sajnos ahogy nő testében az alkohol koncentrációja, úgy csökkenek szellemi és motorikus képességei. Tény, h az ilyen állapotban leledző emberkék közt elvétve találni olyat, aki vicces, és két kör közt akár nyom egy stand up-ot,  h senki se unatkozzon körülötte, de belőlük azért kevés van. A többiek viszont szépen tántorognak körbe-körbe, hangosak, vagy rádiót bömböltetnek vagy ők maguk gondoskodnak a zenei aláfestésről, mert meggyőződésük, h az ott álldogáló emberek őket és nem az autókat akarják hallani, a dolgukat legtöbbször úgy végzik el, h max hátrafordulnak, de van, aki még erre sem veszi a fáradtságot, és persze, nekik nem lehet szólni semmiért, mert ők a fasza gyerekek, mindenki másnak meg kuss.  Egész napos performanszukba pedig sikeresen építik bele nem csak a másik nyugalmának, és élvezetének a megzavarását, de még a szemetelést is, elvégre a multitászking korát éljük.

Semmi gond nincs azzal, ha valaki a szendvicsek mellé elraktároz pár doboz sört, vagy egyéb alkoholt. A baj azzal van, h a legtöbben túl sokat csempésznek a szatyrokba a bódító lötyikből, és pálya mellett képesek gyorsabban részegedni, mint Loeb kereket cserélni. Az így elért tudat állapot pedig nem is nevethető annak, hisz ha másnap megkérdezzük, h mit látott vagy mit csinált, semmire nem fog emlékezni azon kívül, h ivott. Akkor meg minek jön rallyra? Ennyi erővel pakoljon tele magának egy hűtőládát, és menjen ki egy parkba vagy a kertbe, mert ott legalább nem veszélyezteti mások életét. A sajátjával meg azt csinál, amit akar...

A bejegyzés trackback címe:

https://matskasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr171141817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HÜPIke 2009.05.26. 22:15:29

Nah' akkor megint kommentpofázok :)
Amikor alszik, az egy dolog, de hogy a külső íven az árokban??? Úgy, hogy több ember próbálja meg arrébb vonszolni, de ugye tudjuk a testük ilyenkor hatszoros súlyra dagad:)
(... és őket szokta ám megvédeni a részegek védőszentje;o)...

Köztes infó: kukackettő (=TV2)

A másik kis kedvencemet már egyszer kifejtettem, ózdi élményeim egyik csúcspontja... (sajnos volt több is:( )
Emberünk két lábát kitámasztva masszívan próbál függőleges helyzetben maradni konkrétan fél méterrel a hátam mögött. Mondom neki, hogy húzzon má' onnan, mert én ugye kiszámoltam, hogy ha necc van, akkor hová ugrok, amit még Murphi bátyóval is egyeztettem, tehát tutti:)
Nem mondom, hogy felfogta, de legalább elkvart onnan, majd nekilátott szórakoztatni mindenkit aki a közelben próbálta volna élvezni azt, amiért megjelent a helyszínen. Szegény Premier Videós Zágon Zsoltot is, mégpedig úgy, hogy emelte a felvétel színvonalát az alábbiakkal: vagy a könyöke lógott bele a képbe, vagy az egész karja, vagy előre ki nem számítóható módon becsapódott, és egyszerűen kihagyhatatlanná tette magát a jövő nemzedéke és a jelenlegi videót később megnézni vágyó nézők számára, koordinálatlanul, minden előre nem várható helyzetben megmutatta "önnönmagát" :) Mindehez minden egyes!!! kocsinál elmondta, hogy ez milyen béna, és ezt hogy kellett volna... :)))
Hát nem is bírtam sokáig cérnával...

Viszont mondhatom, hogy neki is komoly része volt abban, hogy azt a versenyt nem tudtam úgy élvezni, ahogy szerettem volna:(

neomatsek 2009.05.27. 12:27:25

@HÜPIke:
kukackettő:D:D:D:D

ez tetszik;)
süti beállítások módosítása